Неджми Али: Трябва да бъдем единни и сплотени, за да сме полезни на нашите избиратели и страната!

23-08-dps copy
„Курбан Байрамът е празник, който сплотява и ни дава послание за единство“, заяви евродепутатът от Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) Неджми Али в Ардино, където активът на Движението за права и свободи (ДПС) от област Кърджали отбеляза големия мюсюлмански празник Курбан Байрам. Домакин на мероприятието бе Областният съвет на ДПС, начело с председателя му Изет Шабан.
Това е поредната традиционна среща, която се организира в третия ден по време на Рамазан или Курбан Байрама.
„Имаме много кадри, но нямаме присъствие в централната изпълнителна власт. За съжаление през последните години те останаха само в общинските администрации. Това е въпросът, който трябва да си зададем всички“, заяви Неджми Али. Той подчерта, че през годините ДПС е напредвала и е ставала силна с дискусии, за да бъде полезна на обществото политическа сила.
„Виждате, че когато не сме в управлението, нещата стават много по-трудно. Ето защо трябва да бъдем единни и сплотени, за да постигнем една от нашите цели да бъдем в управлението и полезни за нашите избиратели и страната “, каза още евродепутатът от ДПС Неджми Али.
Тържественото отбелязване на свещения празник уважиха членът на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, народният представител от кърджалийския многомандатен район Ерол Мехмед, бившите депутати Ремзи Осман, Юнал Тасим, Салиха Емин и Юмер Юмер. Тук бяха още кметове на общини, председателят на Областния съвет на репресираните Халил Расим, бившият зам.-министър на образованието Мукаддес Налбант, бившият омбудсман на Кърджали Хакиф Емин, председатели на общински структури на ДПС от областта и на общинските съвети, представители на младежката организация и женската структура на Движението, кметове на населени места.
Гостите бяха посрещнати от областния лидер на ДПС Изет Шабан, кмета на общината Ресми Мурад и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям.
Депутатът Ерол Мехмед поднесе приветствие от името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателя на партията Мустафа Карадайъ. „Курбан Байрамът обединява всички нас в единение, разбирателство и заедност. Радостно е, че и нашите насила изселени братя и сестри в Турция, в подобни празници се връщат в родния си край при близки и роднини. Това единство ни прави още по-силни“, заяви Ерол Мехмед. Той отбеляза, че свикването на извънредно заседание на Парламента в първия ден на Курбан Байрама е неуважение към мюсюлманите и незачитане на техните празници.
Приветствено слово изнесе и кметът на общината Ресми Мурад. Той изтъкна, че празникът Байрам е време за даване и искане на прошка. „Нека да бъдем по-учтиви и по-внимателни и добри един към друг. Да не попаднем в ситуации , за да си поискаме прошка. Така ще бъдем още по-силни и сплотени“, заяви Мурад.
На срещата бе отслужена молитва за здраве, берекет и благоденствие от бившият главен мюфтия и специален секретар на главния мюфтия Фикри Сали и представителя на Районното мюфтийство в Кърджали Насуф Насуф.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>