Репресирани от комунистическия режим посетиха Европарламента по покана на Неджми Али Групата в пленарна зала по време на дебат за бъдещето на Европа

img1

Репресирани от комунистическия режим в България посетиха Европейския парламент по покана на Неджми Али, евродепутат от ДПС и Групата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ).

Репресираните са основната група хора, които са изпитали тегобите на отминалото време и без тях не можем да имаме адекватна оценка на миналите времена. Те са в основата на идеите както на Движението за права и свободи, така и на АЛДЕ. Тази визита бе от голямо значение, тъй като без да знаем миналото си, няма как да вървим напред. Така евродепутатът посрещна важните гости.

IMAG1263 copy

Работната част на посещението започна с презентация на Неджми Али за работата му в Комисиите по бюджети, бюджетен контрол и външни работи.

Посетителите задаваха въпроси, свързани с вноските и размера на финансиране на различните държави-членки, Брекзит и потенциалните му последствия, обсъдена бе и Общата селскостопанска политика. Неджми Али представи пред групата и обявения в сряда план на Европейската комисия за следващата Многогодишна финансова рамка.

След лекцията на евродепутата, репресираните имаха шанса да станат преки свидетели на основния дебат за деня в Европарламента. Те посетиха Пленарна зала и наблюдаваха наживо дискусията за бъдещето на Европа. Продължилата повече от 2 часа сесия бе водена от Председателя на Парламента Антонио Таяни и бе с участието на министър-председателя на Белгия Шарл Мишел, чиято партия също е в семейството на АЛДЕ.

Белгийският премиер призова всички 28 държави-членки да напредват заедно, акцентира върху европейската перспектива пред Западните Балкани, също така визира и проблемите в Европейския съюз, като предложи идеи за тяхното решаване.

След дебата с г-н Мишел, посетителите наблюдаваха в Пленарна зала и гласуванията. Два от докладите, които бяха приети, бяха съответно за финансовите дейности на Европейската инвестиционна банка за 2016 година и докладът за защита на финансовите интереси на ЕС, по които докладчик от АЛДЕ бе именно Неджми Али.

Освен работната част на посещението, групата на репресираните разгледа и забележителностите на Белгийската столица.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>